Sponsorlu Bağlantılar
Kıs Aylarında Ayva Kabugu İle SIfa Bulun
EskIler ne kadar ayva bol olursa, kısın o kadar sert gececegini soylerlerdi.
Sert gecen kıs gunlerinde hasta olmamamız icin ise yine bas vuracagımız besin ayva ve ayva kabugu olacak.
Ayva kabugundan cekirdegine kadar tam bir sifa deposu.
Kabugu kalp carpıntısına iyi gelen ayvanın goz saglıgı, sindirim, akciger, mide ve bagısıklık sistemi uzerinde olumlu etkisi var.
Ayva Kabukları İle Kıs Cayı: Ayva kabuklarından; bronsit, zaturre, grip gibi hastalıklardan korunmak icin cay hazırlamak mumkundur.
Hem oldukca lezzetli olan hem brosları rahatlatan bu cay, bedene enerjI de verecektIr.
Malzemeler;Ayva Kabukları ,10 gram Ihlamur, 4-5 adet kus burnu, 1 adet cubuk tarcın
Hazırlanısı; Demligin icine tum malzemeler koyulur ve demlık su ile doldurularak yirmi dakika kaynatılır. Hazırlanan bu cay dan, her gun sıcak olarak uc bardak icmek gerekir.
Tatlandırmak amacı ile bir cay kasıgı bal ile kullanmak mümkündür. Ozellikle oksurugu kesmekte, oldukca ise yarayan bu cay, soguk kıs aylarında en buyuk desteginiz olacaktır.
Kaynak:Bilgi Doktoru
0 Yorumlar