Reklam

Biberli Ekmek

Sponsorlu Bağlantılar

















Biberli Ekmek👌
Tarif👉1su bardağı ılık süt🔶yarım su bardağı ılık su🔶çeyrek su bardağı sıvı yağ🔶yarım paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya🔶60gr margarin (çeyrek paket)🔶1yemek kaşığı şeker🔶yarım tatlı kaşığı tuz🔶aldığı kadar un.Üzeri için;2adet kuru soğan🔶1yemek kaşığı biber salçası🔶2tatlı kaşığı pulbiber biber🔶2-3yemek kaşığı susam🔶4yemek kaşığı sıvı yağ.Ilık süt,su,maya ve şekeri karıştırıp 5dk bekletiyoruz.Üzerine sıvı yağ,margarin,tuz,yavaş yavaş unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp 1saat kadar mayalandırıyoruz.Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağ ve salça ile soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz üzerine pul biber ve susamları ilave edip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz.Hamurların üzerine elimizle bastırıp biraz yassılaştırıyoruz.Üzerlerine soğanlı harçtan 1'er tatlı kaşığı kadar sürüp 180derecede pişiriyoruz.Bu ölçüden 24 adet biberli ekmek çıktı.
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar