Reklam

Açma

Sponsorlu Bağlantılar




















Açma tarifi

Tarif 1su bardağı ılık su
1su bardagı ılık süt
1su bardagı sıvı yağ
2yumurta beyazı(sarıları üzerine sürmek için ayrılacak)
1paket kuru instant maya(küçük paket)
3yemek kaşıgı şeker
1tatlı kaşıgı tuz
5su bardagı un (un ölçüsü değişebilir)
Hamuru açarken kullanmak için tereyagı,sıvı yag Üzerine çorekotu
Ilık su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp 5dakika bekletiyoruz.uzerine sıvı,yumurta beyazı,tuz ve unu yavaş yavaş ilave edip ele az yapışan yumuşak bir hamur yoguruyoruz.45dk-1saat kadar mayalandırıyoruz.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Üzerlerine birer çay kaşığı yumuşak tereyağı katıp elimizi sıvı yağa batırıp çay tabağından biraz büyük açıyoruz.Rulo yapıp burgu şeklinde kıvırıp uçlarını birleştiriyoruz.Yaglı kagıt serili tepsıye dizip 20dk kadar tepside mayalandırıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu atıyoruz 180derecede pışırıyoruz
Via Saf mutfak

Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar