Reklam

Elmalı çörek

Sponsorlu Bağlantılar




















Elmalı çörek
DÖRT su bardağı un
BİR su bardağı süt
YÜZ YİRMİ BEŞ gr tereyağı
BİR su bardağı toz şeker
BİR yemek kaşığı kuru maya
BİR paket vanilya
1 fiske tuz
İçi için
ALTI-YEDİ adet elma
BİR su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı kuru meyve
BİR tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kırık fındık
Elmaların kabuğunu soyup küp doğrayın kuru meyveleri ve şekeri de ilave edip kısık ateşDE pişiriniz soğuyunca tarçın ilave edip karıştırın tarçın isteGE baglı
Hamurun hazırlanması
Derin bir kaba mayayı koyunuz üzerine ılık süt dökerek eritiniz eriyen mayaya un şeker oda sıcaklığında tereyağı bir fiske tuz ilave ederek bir hamur yapınız üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük bezeler oluşturun susama bulayın yarım saat dinlenmeye bırakın dinlenen bezelerin ortasını bastırıp elmalı harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin önceden ısıtılmış 160 dereceDE fırında kızarana kadar pişirin
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar