Reklam

GELİN PASTASI

Sponsorlu Bağlantılar








Gelin pastası

4 adet yumurta

 1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Keki Islatmak ıçın

2 su bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin..

1 litre süt

Bir su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket krem şanti (75 gr)

Üzeri İçin;

Hindistan cevizi, fındık, ceviz ( siz hangisini tercih ederseniz )

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım.

Vanilya kabartma tozu unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım.

Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derece ayarladığımız fırına koyalım.15 dk içinde hazır olacaktır.

Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.

Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim.

Muhallebimizi hazırlayalım, krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağın altını açalım .

Koyulaşana kadar karıştıralım.

Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.

Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim mikser yardımı ile çırpalım.

Eğer biraz katı gelirse yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.

Üç dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.

Buz dolabında iki üç saat beklettikten sonra servis yapılır








https://instagram.com/bi.dunya_lezzet?igshid=vuysc430oyn9
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar