Reklam

Merengli puf çörek

Sponsorlu Bağlantılar





















Merengli puf çörek

iki su bardağı un
yüz gr margarin
iki adet yumurta sarısı
bir/iki su bardağı ekşi krema
Genişçe bir kaba yumurta sarıları ekşi krema ve margarini alıp karıştırın daha sonra unu ilave edin ve hepsini karıştırarak bir hamur yapın hamuru bir saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın
Bu arada merengi hazırlayın
Mereng için
iki adet yumurta beyazı
bir su bardağı toz şeker
Derin bir cam kaseye yumurta akını koyup bir tutum tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın mikser hiç durmadan şekeri azar azar ilave edin on dk kadar çırpmaya devam edin koyu kıvamda olacak hazırladığımız merengi bir kenara alalım
Dinlen hamuru on eşit bezelere ayırın yapım aşamalarını resimledim resmi sola kaydırarak görebilirsiniz hazırladığımız çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin önceden ısıtılmış yüz derece fırında üzeri kızarana pişirin mutlaka yüz derece fırında pişirin soğuyan çöreklerin üzerine pudra şekeri serpip servis edin
Ekşi krema yapımı
yüz gr krem
yüz gr yoğurt Krema ve yoğurdu bir kavanoza koyup bir iki kez karıştırıp kapağını kapatıp oda sıcaklığında en az bir saat bir gecede buzdolabında beklettikten sonra kullanabilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar