SAMSA BÖREĞİ
beş yüz gr un
iki yüz ml su
bir çay kaşığı tuz
elli gr eritilmiş tereyağı
İÇ HARCI İÇİN
Yeterince beyaz peynir
Maydanoz
bir-Önce unu bir kaba koyunuz.
iki- Ortasını açıp,su ve eritilmiş tereyağını,tuzu ilave edip güzelce yoğurunuz.Orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız.Hamurun üzerini örtüp 30dk dinlenmeye bırakınız.
üç-Dinlenen hamurdan 13 beze oluşturuyoruz.
fört-Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açınız.
(Şekillendirmeyi resmi sola kaydırarak görebilirsiniz.)
beş-Tavamızdaki yağ kızmaya başladığı zaman hamurlarımızı koyup altın sarısına dönene kadar kızartıyoruz.
Afiyetle olsun.
0 Yorumlar