Çikolatalı Pasta
Tarif
Keki için;2yumurta
1su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
3yemek kaşığı kakao
1kabartma tozu
1vanilya
1su bardağı un
Kekin üzerine dökmek için;1su bardağı süt ve 1yemek kaşığı kakaoyu karıştırıyoruz.
Kreması için;1litre süt
1 su bardağı şeker
1yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1vanilya
1yemek kaşığı tereyağı
1paket hazır krema
Çikolata sosu için;3su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1dolu yemek kaşığı un(tepeleme)
3yemek kaşığı kakao
1paket tablet bitter çikolata
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Üzerine sıvı yağ,süt ilave edip çırpıyoruz.En son kakao,un,vanilya, kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.Dikdörtgen büyük boy borcama döküp 170derecede pişiriyoruz.Ilımaya bırakıyoruz.Ilıyınca üzerine kakaolu sütü döküyoruz.Kreması için tereyağı ve hazır krema hariç bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp tereyağını ilave edip karıştırıyoruz.Karıştırarak ılıtıyoruz soğuyunca üzerine hazır kremayı döküp çırpıyoruz.Kekin üzerine döküyoruz.Çikolata sos için çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp tablet çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.Karıştırarak soğutuyoruz pastanın üzerine döküyoruz.En az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
https://instagram.com/saf_mutfak?igshid=17lzkkeshj0u2
0 Yorumlar