HAMUR KIZARTMASI
Un Su
Tuz ve maya Ilık su
Bu malzemelerle hamurumuzu mayalıyoruz.
İç Harç :
250-300gr kıyma
2kuru soğan
1domates 3-4 sivri biber
Pul biber, karabiber, tuz
Sıvıyağ
Sırası ile sıvı yağda kıyma, soğan, sivri biber ve en son domatesleri ekleyip kavurup baharatları ve tuzu ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayıp küçük küçük açıyoruz harcını koyup kenarlarını çok iyi kapatıyoruz, elimizle güzelce bastırarak.( yoksa yağda açılır hamurun kenarları.)Derin yağda kızartıyoruz....Yanına da annemin yazdan bahçemizin eriklerinden hazırladığı erik suyu konservesini açtım ben... Yapacak olanlara kolay gelsin... Afiyet olsun...
0 Yorumlar