Reklam

İrmik Mantolu Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

















 Tatlının tarifini ekliyorum buraya...
125 gr margarin
1 yumurta
1/2su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Dışını bulanmak için;
1 çay bardağı irmik
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
İnce bir dilim limon
(kaynamaya başlayınca 20 dk. Kaynatıp söndürün. Şerbet soğuk olacak)
Hamuru için;un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Kontrollü şekilde ununu ekleyip yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp rulo yapıp 3 parmak genişliğinde kesin. İrmiğe bulmayın dışlarını. 180 derecede ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca soğuk şerbetini dökün. Tatlınızşerbetini İçine  çekince başka bir kaba çıkarın, tatlınız fazla beklerse şerbette dağılabilir... Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin...
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun...

https://instagram.com/nurseninmutfagindan?igshid=16qk5ecg3g4jq
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar