İrmikli toplar
2,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
Bolca hindistan cevizi
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapılışı
Uygun tencereye süt irmik şeker tereyağ alınarak orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirilir.. (sıcakken tatlıyı 2 ye bölerek yarısına 1 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz)....sonra soğumaya bırakılır.... Soğuyan tatlıdan ellerinizi ıslatarak istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın tam ortasına bastırıp biraz oyun...
Oyulan yere de benmari usulü eritilmiş çikolata dökerek biraz dinlendirdikten sonra servis yapın...
0 Yorumlar