Reklam

Kadayıflı parmak sarması

Sponsorlu Bağlantılar





















Kadayıflı parmak sarması

Şerbet
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şeker ve suyu tencereye koyup 20 dakika kaynatın limon suyunu da ilave edip 10 dakika daha kaynatıp koyu kıvamlı şerbet elde edip soğumaya bırakın... Tatlı için
24 adet baklavalık yufka
150 gram taze kadayıf
250 gram ceviz içi
100 ml sıvıyağ
150 gram tereyağ
150 gram hindistan cevizi

Yapılışı
Hindistan cevizi ile dövülmüş cevizi bir kapta iyice karıştırın.
Tezgaha 2 adet yufkayı üst üste koyup kısa tarafına boydan boya çiğ kadayıf yerleştirin ve üzerine cevizli harçtan yayıp sıkıca rulo yaparak sarın ..
Fırın tepsisine yerleştirin.( tepsiyi yağlamaya gerek yok). Tüm yufkaları aynı işlemle sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra 4 parmak kalınlığında kesin.

Derin bir tavada tereyağını eritip köpüğünü alın ve sıvıyağı da ilave edip karıştırın.
Bütün yağ bitene kadar fırça ile tatlıların her yerine güzelce sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti kepçe ile her tarafına gezdirerek dökün.

2 _ 3 saate tüm şerbeti çekiyor..dinlendirip servis yapın...
Ve kesinlikle üzerini örtmeden muhafaza edin yumuşar
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar