Pekmez Şerbetli Ay Tatlısı
Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı limon
Limon hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika daha kaynatıp limonu ilave edip 15 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru
250 gram oda ısısında tereyağ veya margarin
2 adet iri yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun üzerini streç filmle kaplayıp buz dolabında 1 yada 2 saat kadar dinlendirin..
Dinlenen hamuru oda ısısına gelmesi için tekrar yoğurun ve yumuşayınca ve kıvama gelince şeklini verin şekli için uç kısımları ince ve sivri orta kısmi daha kalın olacak şekilde ay şeklini verip yağlanmış tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk almayacak şekilde pişirin.
Fırından aldığınız tatlıyı 2 _ 3 dakika kadar beklettikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. 👉Hamuru yoğurup dinlendirmeden de şeklini verip pişirebilirsiniz.
👉tatlılara şekil verdikten sonra üzerlerine tane fındık veya dolmalık fıstık koyabilirsiniz.
0 Yorumlar