Reklam

Kıbrıs Tatlısı👌

Sponsorlu Bağlantılar

















Kıbrıs Tatlısı
Tarif  Keki için;3yumurta✔yarım su bardağı şeker ✔yarım su bardağı sıvıyağ✔1su bardağı galeta unu✔1su bardağı hindistancevizi✔yarım su bardağı ceviz✔1paket vanilya✔1paket kabartma tozu.Şerbeti için;1,5su bardağı şeker✔2su bardağı su.Muhallebisi için;1litre süt✔1su bardağı nişasta✔4yemek kaşığı şeker✔1vanilya✔1paket kremşanti.Üzeri için;hindistancevizi.Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Keki için yumurta va şekeri iyice çırpıyoruz yağı ve diğer malzemeleri ilave edip karıştırıp yağlanmış kare büyük boy borcama döküyoruz 170derecede yarım saat kadar pişiriyoruz üzeri hafif kızarana kadar.Sıcakken üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.Krema için kremşanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Karıştıra karıştıra ılıtıyoruz üzerine toz kremşantiyi döküp mikserle çırpıyoruz kekin üzerine yayıyoruz.Üzerine hindistancevizi serpiyoruz 2-3saat dinlendirip öyle servis ediyoruz.

https://instagram.com/saf_mutfak?igshid=b7oznr77adr2
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar