Kolay Pasta
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket sade petibör bisküvi
Puding için
3,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Hazır çikolatalı pudingle de yapabilirsiniz
Yapılışı
Un nişasta Kakao şeker sütü bir tencereye alıp iyice çırpın orta ateşte fokurdamaya başlayınca vanilyayı ilave edip iyice karıştırıp altını kapatın. 1 tane kakaolu bisküviyi alarak puding sürüp yanlamasına dik olacak şekilde uygun bir servis tabağının ya da tepsinin uç kısmından dizmeye başlayarak koyun sonra sade büskiviye puding sürüp kakaolu büskiviye yapıştırın buskiviler bitene kadar bir kakaolu bir sade olarak işleme devam edin en son üst ve yan taraflarını kalan puding ile kaplayıp soğumaya bırakın..
Soğuyan pastayı üçgen şeklinde verev verev keserek servis yapın.
0 Yorumlar