Katlı Pasta
Kek için
5 yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
Kreması
3 su bardağı süt
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
2 silme yemek kaşığı un
2 ila 3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ 👉 yada hazır çikolata sosunu arkasındaki tarifinden yarım bardak az süt ile hazırlayıp onunla da yapabilirsiniz
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın un ve kabartma tozunu da ilave edip yağlanmış hafif unlanmış yada yağlı kağıt serdiginiz kare tepsiye dökerek ısıtılmış 180 derece yaklaşık 10 dakika pişirin.kek pişince uzunlamasına 3 eşit parçaya kesin.
Kreması için
Vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp orta hararetli ocakta kıvam alıncaya kadar pişirin sonra yağ ve vanilyayı ilave edip yağ eriyene kadar iyice çırpın.sonra kestiginiz kekin birine kremadan sürüp diğerini kapatın ve tekrar krema sürüp 3. Katını koyup kalan kremayı sürün ve istediğiniz gibi süsleyin soğuyunca dilimleyip servis yapın....
0 Yorumlar