Krovasan
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için yumuşak margarin
Yapılışı
Ilık süt ile şekere mayayı ilave edip maya ezilene kadar karıştırın sonra su yağ tuzu da ekleyip unu da azar azar dökerek ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun üzerini örtüp oda ısında mayalanmasını bekleyin.
8 eşit bezeye ayırın.
Bezeleri tabak büyüklüğünde elinizle açarak her birinin aralarına bolca margarin sürün ve üst üste koyarak açabildiginiz kadar açın..istediğiniz kalınlıkta üçgenler keserek geniş tarafından başlayarak sarın tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün biraz da tepsi mayası için bekletin.önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin...
0 Yorumlar