Reklam

Sponsorlu Bağlantılar









 Triliçe Tarifi

Kek için
5 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti
4 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
2 ila 3 yemek kaşığı şeker

Karameli
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Krem şantiyi yapmayıp triliçenin üzerine sadece karamel dökebilirsiniz çünkü krem şantiyi yapmak  tamamen tercih.. YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayın 2 su bardağı süt ile krem şantiyi iyice çırpın şeker ve 2 su bardağı sütü de ilave edip karıştırın.

Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın kabartma tozu vanilya ve unu da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye döküp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın.
Kek pişerken karameli hazırlayın bunun için uygun tavaya şekeri koyup orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak şeker eriyip karamelize rengini alana kadar eritin tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın sonra 2 su bardağı suyu döküp tekrar eritin o arada nişastayı yarım su bardağı su ile açıp üzerine ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirin, ocağın altını kapatın.. Soğuyan keke şerbeti yavaş yavaş kepçe ile dökün ve çekmesini bekleyin bu arada krem şantiyi hazırlayın ve 3 ilâ 4 yemek kaşığı üzeri için ayırın ve krem şantiyi kekin üzerine yayın soğuyan karemeli de krem şantiyle üzerini dikkatlice kaplayın.
Ayırdığınız krem şanti çok katı ise biraz süt ile açın(şeklini vermek için önemli) ve  sıkma torbasına koyup  boydan boya aralıklı alarak şeritler çizin ve bu defa enlemesinden kürdan ile bir ters bir düz olacak şekilde yine boydan boya çizikler atın şeklini verin en az 3 yada 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.triliçeyi çok sütlü sevmiyorum diyen olursa şerbetinden yarım bardak veya 1 bardak süt azaltıp yapabilir.



Via
https://instagram.com/bi.dunya_lezzet?igshid=a0cj0zh101qb



Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar