Reklam

Sülbiye yemeği

Sponsorlu Bağlantılar
























Sülbiye yemeği

350 gram kuşbaşı kuzu eti
350 gram arpacık soğanı
8 _ 10 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kimyon
Pulbiber
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Tencere ye yağı dökerek üzerine etleri ilave edip suları salıp çekene kadar pişirin .
etler suyunu çektikten sonra
Soğan ve sarımsakları bütün olarak kavrulmakta olan etin içine ilave edip kavurma işlemine devam edin.
Ardından salçayı da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
Nohutu kimyonu tuzu karabiber ve pulbiber de ilave edip üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın 25 ilâ 30 dakika kısık ateşte pişirin.afiyet olsun...... 👉Üzerine ince ince dogranmış dereotu serpip servis yapabilirsiniz... Not...eğer etiniz dana eti ise önceden haşlayın ve böylelikle etin suyunu da yemeğe kullanabilirsiniz... 👉Haşlanmış nohutunuz yok ise bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün nohutları ve etleri haşlayın suyu ile beraber kavrulan salça ve barahatları ilave edilmiş soğan ve sarımsağın üzerine döküp kısık ateşte özleşene dek pişirin.


Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar