Mozaik Pasta
2 paket petibör büsküvi(400 gram)
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 gram margarin
İsteğe bağlı ceviz,fındık veya kuru üzüm
Yapılışı
Uygun bir tencerede margarini erit .sütü şekeri ve kakaoyu ekle karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar pişir.
Ocağın altını kapat ve soğumaya bırak...
Büsküvileri başka bir kaba irice kır ve karışım ılınınca (tam sogumadan) busküvilerin üzerine gezdirerek dökün ceviz veya üzümü ekleyip iyice karıştırın yağlı kağıda yada streç filme döküp şekil verin ister ücgen ister dikdortgen ister rulo ... daha sonra buzluğa koyup yarım saat bekledikten sonra son şeklini verip...tekrar buzluğa koyun.
Sonra dilimleyip servis yapın .. 😊Ben bir de dikdörtgen veya çiçek kalıba döküp buzdolabında en az 5 saat bekletip servis yapıyorum...
0 Yorumlar