Reklam

Hakiki Pastane simiti

Sponsorlu Bağlantılar























Hakiki Pastane simiti
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
Yarım yaş maya
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
Su,yumurta,şeker,tuz ,sıvıyağ ile mayayı iyice karıştırın.
Unu 2,5 bardak olacak şekilde ilave edip tahta kaşık ile yogurma kıvamina gelinceye kadar karıştırın.. daha sonra kalan unu da azar azar ilave ederek hamur eli bırakıncaya kadar yaklaşık 5 dakika yoğururak yumuşak bir hamur elde edin..
uzerini kapatıp mayalanması için dinlendirin.

Sosu

Çeyrek su bardağı üzüm pekmezi
1,5 su bardağı su

Iyice karıştırıp hazır edin.
Üzerine
1,5 çay bardağı kavrulmuş susam

Mayalanan hamuru orta kısıma doğru toplayarak havasını alıp çok hafif unlanmış tezgaha alıp bir iki katlayıp tekrar havasını aldıktan sonra küçük mandalina boyunda ikişerli bezelere ayırın....
Tezgahı iyice undan arındırın.. bezeleri tek tek uzun  silindir halinde ve her ikisinide eşit uzunlukta olacak şekilde açın ikisini bir ucundan birleştirip kendi ekseni etrafında döndürüp sarın ve uçlarını birleştirip simit şeklini verin.
Bütün bezeler bitip simit şeklini alınca öncelikle pekmezli karışıma batırarak her tarafına karışımdan deydiğine emin olun.... daha sonra her tarafını bolca susam ile kaplayıp yağlanmış tepsiye dizin..
30 _ 35 dakika da tepsi mayası için bekletin.

Son olarak önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin... Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık simitlerimiz sunuma hazır.... Not...bu ölçulerle küçük mandalina boyunda 16 bezeye çıkıyor. 8 tane simit yapmış oluyoruz...
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar