Tahinli yer fıstıklı çörek
Hamuru için
1 yumurta
75 ml sıvıyağ
25 gram eritilmiş tereyağı
Yarım yemek kaşığı kuru maya
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı şeker
125 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 400 gram un
Arasına
1 ajda çay bardağı tahin(isterseniz tahine ek olarak 1 ila 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyebilirsiniz.)
3 yemek kaşığı şeker (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
İrice dövülmüş tuzsuz yer fıstığı
Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırıp unu kontrollü ekleyerek yumuşak hamur yoğurun ve mayalanması için dinlendirin... Daha sonra bezelere ayırıp incecik olana kadar açın ve her yerine tahin sürün şeker ve yer fıstığını serpip rulo yapın( eğer yufkanız çok büyükse ikiye keserek yarsını ayrı rulo diger yarısını ayri rulo yapın.)eğer küçük bir yufka olduysa bütün olarak sarın Ve bu ruloları 2 parmak kalınlığında kesin.. Tepsiye dizerek 20 dakika bekletin ısıtılmış 180 derece fırında pişirin...
0 Yorumlar