Reklam

Kuru Baklava

Sponsorlu Bağlantılar



















Kuru Baklava

12 adet baklava yufkası
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tozşeker
50 gram tereyağı

Üzerine
Pudra şekeri

Yapılışı

Tezgahın üzerine bir tane yufka açarak üzerine eritilmiş tereyağından sürün.. İkinci yufkayı da yağlamış olduğunuz yufkanın üzerine sererek onu da tereyağ ile yağlayın.

Üçüncü yufkayı da yağlanmış diğer yufkaların üzerine serip bu defa tereyağ yerine tahin sürerek toz şeker ve ceviz serpin.

Rulo sararak eşit aralıklarla istediğiniz büyüklükte dilimler keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Diğer yufkalara da aynı işlemleri yaptıktan sonra
180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin...15 dk da pişiyor.. Üzerine Pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz... Not..12 adet yufkadan 4 adet büyük rulo elde ediliyor...
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar