El açması gül böreği
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İki buçuk su bardağı su
Arası için
200 gram tereyağı
Bir çay bardağı sıvı yağı
İç malzemesi
Yeterince peynir
Unu derin bir kaba koyun etrafına tuz serpin azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapın hamuru çok iyi yoğurun 1 saat dinlenmeye bırakın dinlenen hamurum mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın bezeleri yarım saat dinlenmeye bırakın dinlenen bezelerin her birini yemek tabagı büyüklüğünde açıp erittiğimiz tereyagı ve sıvıyag karışımı ile yağlayıp tekrar yarım saat dınlenmeye bırakın dinlenen hamurları her birini kenarlara doğru yavaşça çekın hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ne kadar ince açarsak böreğimiz o kadar güzel olur katlama şeklını resmi sola kaydırarak görebilirsiniz hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsıye yerleştirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin şimdiden afiyet olsuno
sevde yemek teşekkürler
0 Yorumlar