KATMER
bir buçuk su bardagi su
bir yemek kasigi sivi yağ
Tuz ve aldığı kadar un
Yarım paket yaş maya
İç malzemesi
bir kilo ıspanak
iki adet kırmızı biber
iki adet kuru soğan
Tuzkarabıber kımyon ve pul bıber
Yarim cay bardağından az sıvı yağ
Piştikten sonra üzerine sürmek ıçın tereyağı
Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp orta sertlikte bir hamur yoğurup üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz iç malzemesini hazırlayalım ıspanagı kırmızı bıberı ve kuru soğani ınce ınce dograyıp baharatlarini ve yagi ekleyip butun malzemeleri birleştirip karıştıralım
Hamurdan kucuk bezeler bolun unla ince olucak sekilde resımdekilı büyüklükte açıyoruz resimdeki gibi katlayin teflon tavada kısık ateste arkali önlü pişirin şimdiden afiyet olsun
0 Yorumlar