Reklam

Haşhaşlı çörek

Sponsorlu Bağlantılar




















Haşhaşlı çörek
YEDİ su bardağı un
BİR paket instant toz maya
BİR yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Yeterince sarı haşhaş
bir su bardağı sıvı yağ
Ezilmiş haşhaşla sıvı yağ birlikte karıştırıyoruz
Bir kaba unu tuzu mayayı koyup ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım üzerini örterek mayalanmasını bekli yelim hamur mayalandıktan sonra mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz bezeleri unladığımız tezgahta yufka büyüklüğünde açıyoruz açtığımız hamura haşhaş ezmesini sürüyoruz ve rulo yapıyoruz hazırladığımız ruloyu keskin bir bıçakla boyuna 2 parçaya ayırıyoruz ve birbirine sarıyoruz yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye uzunlamasına sırayla yerleştiriyoruz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyetle olsun
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar