Reklam

Bajadera (bayadera)

Sponsorlu Bağlantılar


















Bajadera (bayadera)

Açık renkli katmanı için

yüz-yüz yirmi ml su ( yaklasik yarim su bardağı)
yüz yirmi gr seker(yarim su bardagi+1,5 yemek kaşığı)
yetmiş gr tereyağı (4,5 yemek kasigi)
yüz seksen gr ince çekilmiş ceviz ( yaklasik 2 su bardagi)
yüz seksen gr ince çekilmiş petibor biskuvi Çikolatalı katmanı için

yüz-yüz yirmi ml su
yüz gr şeker
elli gr tereyaği
yüz gr cikolata
yüz yetmiş gr ince cekilmis ceviz(ben bademde ekledim)
yüz yetmiş gr ince çekilmiş petibor biskuvi
Ganaj için
iki yemek kaşığı su
iki yemek kaşığı şeker
altmış gr tereyaği
yüzyirmibeş gr çikolata

Bir tencereye suyu şekeri ve yağı koyup ocağa alın seker eriyene kadar pişirilir bir tasim kaynara gelmesi yeterli ocaktan alip icine ceviz ve buskiviyi ekleyip iyice karistirip kenara alin ayni islemi diger katmanı icinde uygulayın bu sefer su kaynara geldiginde ocaktan alip çikolatayı ekleyip eriyene kadar karistirin sonrasinda ceviz ve biskuviyi ekleyip karıştırın iliyinca istediginiz kat sayısına gore eşit parçalara ayırıp buzluk poşetlerine koyup açın ( 4 kat yapicaksaniz 24x30 boyunda acin)sonra poşetleri kenarlarindan kesip hazirladiginiz katlari bir acik bir koyu renk olarak ust üste koyun bir cezvenin icine ganaj icin malzemeleri koyup ocakta tamamen eriyinceye kadar karistirip sonra pastanın uzerine dokup buzdolabına kaldirin en az 2-3 saat ama tercihen bir gece dinlenmesini tavsiye ederim o zaman katmalari daha belirgin oluyor sonrasinda arzu ettiginiz boyda dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.... Not: açmakla ugrasmak istemeyenler bir baton kalıbın içine iki katman olarakta hazırlayabilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar