Reklam

Üçgen börek

Sponsorlu Bağlantılar

Üçgen börek 
1 kilo un
500 gram su
25 gram tuz
Açmak için
100 gram sıvı yağ 
250 gram tereyağı
 iç harcı için
 yeterince peynir 





Hamur malzemeleriyle hamurunu hazırlayıp üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin hamurları mandalina büyüklüğünde bezeler olarak ayırıp sıvıyağ ile yağlayıp yemek tabağı büyüklüğünde açıp dinlendirin dinlenme süresinden sonra iki hamurun arasına 40 gr  tereyağı sürerek üst üste kapatın 40 dakika dinlendirin hamuru açıcağınız tezgahı iyice yağlayıp çok ince olacak şekilde açın ( en önemli kısım hamurun incecik olması) incecik açılan yufka büyüklüğündeki hamuru ortaya gelicek şekilde katlayıp diğer ucunuda diğerinin üstüne gelicek şekilde katlayıp bir dikdörtgen elde edin sonra hamuru ortadan ikiye katlayıp dört parmak genişliğinde uzun bir dikdörtgen elde edin uç kısmına iç harcı koyup üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin


Via Sevdeyemek teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar