Dönder Börek Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt,75 gr eritilip soğutulmuş tereyağ, 2 Tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz ,1pk kuru maya 4 4 ,5 su bardağı dikkatle eklenecek un.
İç Malzeme:Peynir ve maydanoz.
Üzeri
1 yumurta sarısı ve çeyrek çay bardağı sıvıyağ.
Tepsinin içi tereyağ ile hafif yağlayıp susam serpilecek.
Maya şeker süt biraz bekletilip tereyağ un ve tuz eklenip mayalandirilacak,Daha sonra pişirilecek tepsinin içinde de biraz bekletildikten sonra elimizle tepsinin tümüne hamur yayilacak .Daha sonra sıvıyağa parmak uçlarimizla yuvarlak boşluklar açılacak. O açılan boşluklara iç harç doldurulacak ,hamurun uzerine sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırıp sürulecek .Önceden alt üst programda 200 derecede pişirilecek 35 dakika da pişiyor afiyetler olsun🙋♀️
0 Yorumlar