Reklam

Ekmek Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar








Ekmek Tarifi


MALZEMELER

9 su bardağı un

5 kesme şeker büyüklüğünde yaş maya

1 yemek kaşığı tuz

3 buçuk su bardağı soğuk su

Püf noktaları;

*Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat bezelere ayırdıktan sonra 1 saat ekmek şeklini verdikten sonra da 1 saat mayalıyoruz.

* 220 derece ısındığından emin olduğunuz fırının tabanına dayanıklı bir kaba su koyun veya fırınınızın alt tabanında su koyma yeri varsa direk oraya da koyabilirsiniz. Buharda pişerse dışı çıtır içi yumuşacık oluyor bu yüzden su kısmını atlamayalım.

*200 derecede 30-40 dakika arası pişirme süresi var. Fırınınızın performansına göre değişir.

*Fırından aldıktan sonra üzerindeki unları fırça veya temiz bir bezle silebilirsiniz.

*Ekmeği fırından aldıktan sonra biraz soğuyunca kesmenizi tavsiye ederim. Sıcağıyla kesilirse içi hamur olabilir.

* İlk denemenizde yapamasanız bile eminim ikincisinde yapabilirsiniz 📷



Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar