Reklam

ENFES BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar




















ENFES BÖREK

3 yufka
İçi için
500 gram tavuk göğsü
Garnitür(hazır 1 kutu konserve kullandım)
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kekik
Karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Tavuk göğüslerini yıkayıp kuruladıktan sonra kuşbaşı doğrayın pişirme tenceresine alıp suyunu çekene kadar pişirin daha sonra sıvıyağ ve soğanları ilave edip iyice kavurun salçayı ve baharatları da ekleyip 2 ilâ 3 dk pişirdikten sonra altını kapatın.
Yufkaları açarak 4 e bölün uygun bir  bir kase alarak(Ben hoşaflık kase kullandım) yufkanın kenarları kaseden taşacak şekilde yerleştirin ve kasenin alt tarafına taşan kısımlardan bir parca yufka koparıp alt tarafına yerleştirdikten sonra iç harcından döküp sıkıca kapatın ve elinizle ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.bütün yufka bittikten sonra üzerlerine yağ sürüp susam veya çörek otu serpebilirsiniz(Ben kullanmadım) önceden ısıtılmış 180 ilâ 200 dereceli fırında pişirin..fırından çıkarıp 2 dk üzerine nemli bez örttukten ve dinlendirdikten sonra servise hazır.
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar