Reklam

Ev yapımı iskender

Sponsorlu Bağlantılar























Ev yapımı iskender

400 gram doğranmamış et(bonfile)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz 
karabiber

Sosu
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı domates püresi veya rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça(kullanılmasada olur tamamen istege bağlı )
Tuz

Servis için
Tırnaklı pide ya da ekmek parçaları
2 yemek kaşığı tereyağı 
4 tane sivri biber
1 tane domates

Üzeri için 
yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Eti 1 gece buzdolabında bekletin ve çıkardıktan 1 ilâ 1,5 saat sonra olabildiğince ince ince doğrayın.yapısmaz yüzeyli tencereye etleri alarak suyunu çekene kadar kapağı kapalı sekilde pişirin daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ilave edip kızartın tuz ve karabiber atıp karıştırın.

Sosu için bir tavaya tereyağ ile zeytin yağını dökün  ısıtıp domates püresini veya rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu dökerek  5 ilâ 7 dakika kaynatın tuzunu döküp altını kapatın. 
Teflon tavada tereyağını eritip pideleri  küp küp doğrayarak ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartın çok yağlı olur derseniz fırında yağsız olarak kıtırlastırabilirsiniz.

Başka bir tava da biber ve dilimlediginiz domatesleri kızartıp hazır edin.

Servis tabağına pideleri alarak üzerine domates sosunu gezdirin(pideleri çok fazla ıslatmayın) uzerine kızarttığiniz etleri dizin tereyağı'nı ısıtıp üzerine gezdirin bir  yanına yoğurt ile kızartılan biber ve domatesleri yerleştirip sıcak servis yapın. 👉eğer etleri marine etmek isterseniz doğradıktan sonra 
Karabiber 
toz pulbiber
Kekik
Yenibahar
Dövülmüş sarımsak
Ve zeytinyağı ile karıştırıp buzdolabında 3 yada 4 saat bekletin tencereye koyup pişirmeye başlayın kızartma esnasında tereyağını ilave edip kızartın.







Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar