Fındıklı Alman Kurabiyesi
125 gr tereyağı veya margarin
Bir su bardağından bir parmak eksik şeker
İki yumurta
Üç su bardağı un
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Hamurun üzerine sürmek için 2-3 kaşık bal
Fındıklı harç için;
İki yüz gr tereyağı veya margarin
Bir su bardağından şeker
İki paket vanilya
İkisu bardağı toz fındık
İki su bardağı iri parçalı fındık
Yarım çay bardağı su
Kenarları için;
İki kare paket sütlü veya bitter çikolata(ben mari usulü eritin)
Hamuru yoğurup yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize 1 cm kalınlığında olacak şekilde elinizle güzelce yayın. Sonra üzerine balı sürüp tepsiyi bir kenara kaldırın.
Sonra Fındıklı harcı hazırlamaya başlayın bir sos tenceresine yağı alın ve eritin içine vanilya ve şekeri katıp eritin güzelce. Sonra fındıklarını ve suyu ekleyip bir iki taşım kaynatın ve güzelce ılıyınca hamurun üzerine yayın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında güzelce kızartıp kenarları baya koyulaşana kadar pişirin. Güzelce soğuyunca karelere bölün ve her kareyi üçgen olacak şekilde ikiye bölün. 2 kenarını erittiğiniz çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Çikolatalar sertleşince servis edebilirsiniz... Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun...
https://instagram.com/nurseninmutfagindan?igshid=1ba8etpud8jml
0 Yorumlar