Karamelli cevizli etimek tatlısı
Büyük tepsi için bu ölçüler
1,5 paket etimek
Karameli için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı şeker(isterseniz artırabilirsiniz)
4 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
Üzeri için bolca hindistan cevizi
Yapılışı
Şekeri tencereye alın erimeye başladiginda surekli karıştirarak eritin ..(çok fazla yakmayın acı tadar) ...
rengi karamelize olunca suyu ekleyip şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatın...
Etimekleri tepsiye dizin ben bir enlemesine bir boylamasına diziyorum bu şekilde hiç boşluk kalmıyor..... Hazır olan şerbeti etimeklerin üzerine dökün.
Tatlı beklerken
Muhallebiyi hazırlayalım bunun için ceviz ve krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın ve orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın koyulaşınca altını kapatın... Soğumaya yakın cevizi ve krem şantiyi ekleyin iyice çırpın ve tatlının üzerine güzelce yayın bolca hindistan cevizi serpin.......
0 Yorumlar