Yalancı Baklava
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
İnce yarım halka limon
Hamuru için
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
125 gram oda ısısında tereyağ
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Yapılışı
Şerbet için butun malzemeleri tencereye alıp kaynatın.. koyu kıvamlı şerbet olması gerekiyor....hazır olduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın... Hamur için
Ceviz ve un hariç malzemeleri karıştırıp unu azar azar döküp yoğurmaya başlayın..
Ceviz de ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir...
32 cm lik tereyağ ile yağlanmış orta boy tepsiye hamur yerleştirilip baklava dilimi kesilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir...
Sıcak tatlıya soğutulmuş koyukıvamlı şerbet dökülür...
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslenir ve servise hazır....
0 Yorumlar