Portakallı yalancı tavuk göğsü
1 litre süt
4 dolu dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker(coğaltabilirsiniz)
1 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
Isteğe bağlı 1 paket vanilya
Yapılışı
Öncelikle yumurtayı iyice çırpın ve sütten 1 su bardağı yumurtaya dökerek iyice karıştırın.. Diğer taraftan tencereye yağı alarak eritip üzerine unu ilave edin kokusu çıkana kadar kavurun sütü azar azar ilave edinki topaklanmasın ve portakal kabuğu rendesi ile yumurtalı sütü de ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirin... Suyla ısladiginiz borcama döküp ince ince dilimlenmiş portakal ile susleyin ve 1 gece dinlendirip sonra servis yapın... Not: isterseniz üzerine krem şanti hazırlayıp her tarafına yayıp sonra portakal ile süsleyebilirsiniz.
Hafif tarçın da serpebilirsiniz....
0 Yorumlar