Reklam

Kars içli kete

Sponsorlu Bağlantılar

















Kars içli kete

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Oda ısısında 125 gram margarin
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru yoğurduktan sonra özleştirmek için yarım su
su bardağı sıvıyağ
İçi için

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvıyağ ve margarin karışımı
1 çay kaşığı tuz
Tatlı kete isterseniz tuz yerine istediğıniz miktar toz şeker
Hamurun arasını
yağlamak için yeteri kadar sıvıyağ
Yapılışı

İçi için uygun tencereye un ve yağ alınarak kokusu çıkana kadar kavrulur sonra tuz yada şeker ilave edilip bir iki karıştırdıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır... Hamuru için
Su süt seker tuz ve mayayı karıştırıp 3 _ 5 dk beklettikten sonra margarini ekleyin unu azar azar ilave edip yumuşak hamur yoğurun en son yarim su bardağı sıvıyağı avucunuza dökerek hamuru tekrardan güzelce yoğurup toparlayın mayalanması için üzerini örterek bekletin.... Mayalanan hamuru eşit bezelere bölüp oklava yardımıyla ve hafif unlayarak incecik açın.. Açılan yufkaya sıvıyağ sürüp iki kenarları ortaya doğru katlayın yani dikdörtgen şeklini verin ve sıvı yağ sürün.
Ve elde edilen dikdortgen hamurun uç kısımlarını da ortaya doğru katlanıp kare elde edilir.. Ortasına soğumuş iç harcından konup bohça şeklinde kapatılıp ortada birleştirilip toparlanır.... Toparlanan hamuru kenara alıp dinlendirin.. Toparlanan ve dinlenen hamur yağlı kağıt serili tepsinin ortasına konularak el ile bastirarak inceltebildiginiz kadar inceltip yumurta sarısı sürün (yağ da sürülebilir) çatalla çizikler atılıp 3 yada 4 yerinden çatalla delikler açın..200 derece fırında kızarana kadar pişirin...
Üçgen üçgen dilimleyip te pişirebilirsiniz...Yada piştikten sonra dilimleyin tercih sizin...
Deneyeceklere kolay gelsin...
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar