Sponsorlu Bağlantılar
Karnıyarık (Kızartmadan)🍆🍆👌
8-9 adet patlıcan,200 gr kıyma,1adet domates, 1adet soğan,2 yeşil biber, 1yk.salça,sıvı yağ ,karabiber,tuz. Bir kaseye sıvı yağ koyuyoruz.Patlıcanların kabuklarını alacaklı soyup sıvı yağı fırça ile her yerine sürüyoruz fırın tepsisine diziyoruz.200derecede patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz (çatalla patlıcanları kontrol edelim ).Kıymayı kavuralım çok az su ekleyerek kıymaların rengi değişince 2-3yk.Sıvı yağ ekleyelim,salça ve minik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım,domatesi ekleyip baharatları katıp biraz daha pişiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bıçakla kesip harcımızı 1'er yk.katalım üzerlerine dilimlediğimiz biberleri katıp 1sb sıcak su dökelim (suyunu kontrol edelim azalırsa tekrar katalım) 200derecede biberler pişene kadar pişirelim.
0 Yorumlar