Kokostar Pasta
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Dolu dolu 3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya(olmasa da olur)
Keki ıslatmak için
1 çay (ajda) bardağı soğuk süt
Kreması
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
2 _ 3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket krema(200 ml)
2 paket bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın kakao un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.yağladiniz yada yağlı kağıt serdiginiz kelepçeli kalıba harcı dökerek ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.kek pişip soğuyunca üzerine eşit miktarda her yerine gelecek sekilde sütü dökün.
Krem şanti için süt ve toz krem şantiyi iyice çırpın kıvamı koyulasınca pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip tekrar güzelce karıştırıp kekin üzerine güzelce yayın.
Bir tane tavaya kremayı boşaltıp üzerine çikolatayı koyup çikolata eriyene kadar ısıtın sakın kaynatmayın ve soğuyunca kekin üzerine yayıp 1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapın üzerini dilediğinizce süsleyebilirsiniz...
https://instagram.com/bi.dunya_lezzet?igshid=18adt14hxtrci
0 Yorumlar