Kumlu pasta
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un (300 ml lik bardak ile)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Kreması için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket (80 gr) çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
Keki için yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Un, kakao, vanilya, kabartma tozu elenerek ilave edilir, güzelce karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk pişirilir.
Kreması için: süt, un, nişasta, şeker ve kakao tencereye alınıp karıştırılır.
Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
Kıvam alan krema ocaktan alınıp üzerine tereyağı, çikolata ve vanilya eklenip karıştırarak eritilir.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzeri 1 su bardağı süt ile ıslatılır.
Ilık kekin üzerine sıcak krema dökülür ve yayılır.
Kremanın soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra üzerine 1 paket rondoda çekilip ufalanmış kakaolu bisküvi serpilir.
4-5 saat dolapta dinlendirilir. Kıvam alan tatlı dilimlenir, istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
0 Yorumlar