Reklam

Muhallebili Şerbetli Pasta

Sponsorlu Bağlantılar







Muhallebili Şerbetli Pasta
Malzemeler
Dört yumurta
Bir çay bardağı şeker
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı irmik
Bir paket vanilya şekeri
Bir paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
Şerbeti için
Üç buçuk su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı şeker
Muhallebisi için
Bir litre süt
Yarım su bardağı buğday nişasta
Yarım su bardağı un
Bir su bardağı şeker
Bir paket vanilya şekeri
 Yüz g beyaz çikolata (yoksa krema veya krem şanti de olabilir)

Hazırlanışı
Kek hamuru çırpılır ve yağlanmış ortaboy borcama dökülür.
170 derecelik fırında alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirilir, yaklaşık 30 dakika.
Şerbeti için oda sıcaklığındaki süt şekerle çırpılır ve kürdanla delikler açtığımız pastanın üzerine dökülür. Pastanın ilk sıcağı çıkmış olması gerekiyor.
Muhallebisi için vanilya ve beyaz çikolata hariç çırpılarak kaynatılır. Kaynayan muhallebiye vanilya şekeri eklenir ve ocaktan alınır. Alındıktan sonra beyaz çikolata (veya krema/krem şanti) eklenir. İlk sıcağı çıkan muhallebi pastanın üzerine dökülür. Biraz soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpilir.
Hazırladığımız pastayı en az 3-4 saat mümkünse bir gece buzdolabında soğutulur.

Afiyet olsun

https://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=2pwjf6wj9nys


Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar