Poğaça
1,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
İç harcı
Peynir,maydonoz
Veya patates v.s hangisini tercih ederseniz....
Üzerine
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Süt sıvıyağ su şeker tuz yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın .
Daha sonra azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun..mayalanması için dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açın..
Uç kısmına peynir veya istediğiz harçtan koyup diğer uç kısmına bıçak veya aparat ile kesikler atıp sarın ve hafif yarım ay şeklini verip yağlanmış tepsiye dizin yumurta sarısını sürün ve
.. tekrar mayalanması için 15 _ 20 dakika bekletin.
Isteğe bağlı susam veya çörek otu serpebilirsiniz... Önceden ısıtılmış 190 ilâ 200 derece fırında pişirin...
0 Yorumlar