Reklam

Tuzlu gevrek

Sponsorlu Bağlantılar





















Tuzlu gevrek

250 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (sarısı üzerine)
6,5 ila 7 su bardağı un

Yapılışı
Margarini yoğurma kabına alın.
yumurta aklarını sıvıyağı pudra şekerini tuz ve sirkeyi üzerine ilave edin güzelce karıştırın.

Unu azar azar ve kontrollü  ilave edin kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.(Yumuşak bir hamur olması lazım).... En son üzerine susam ve çörek otunu da ilave edip tekrar yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin.... Misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin....
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar