Reklam

Tel kadayıflı Şerbetli Kek

Sponsorlu Bağlantılar











Tel kadayıflı şerbetli kek

Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1,5 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 çorba kaşığı tepeleme dolu un
2 çorba kaşığı tepeleme dolu nişasta
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
Şekeri ve suyu kaynatalım, kaynamaya başlayınca altını kısalım ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Kek hamuru için önce yumurta ve şekerleri kabarıp beyazlayıncaya kadar çırpalım ardından sıvıyağı ve sütü ilave edip tekrar çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu ilave edelim ve çırpalım.
Son olarak cevizi ve tel kadayıfı ekleyip çırpalım.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama kek harcını dökelim ve 180 derecede yaklaşık 30 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Kek pişerken muhallebiyi hazırlayabiliriz.
Vanilya şekeri ve tereyağı hariç bütün malzemeleri çırpalım ve kaynatalım. Kaynamaya başlayınca vanilya şekerini ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Tereyağını da ekleyelim ve eriyinceye kadar çırpalım.
Dilerseniz muhallebiye son olarak toz krem şanti de ekleyip mikserle çırpabilirsiniz.
Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra, kürdanla delikler açalım ve şerbetimizi dökelim. Kekimiz şerbetini anında çekecektir.
Ardından beklemeden sıcak muhallebiyi de üzerine dökelim ve düzeltelim.
Muhallebi donuncaya kadar bir müdett bekletelim ve süsleme için kavrulmuş tel kadayıfı serpelim.
Tel kadayıfı az tereyağı ve şekerle kavuralım.
Tatlımız 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında soğutalım.








Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar