Tiramisu
Tarif Pandispanyası için;4yumurta, 1sb. şeker,2sb. Un,1kabartma tozu, 1fiske tuz,1vanilya, 2,5yk. kakao. Kreması için;3sb. süt, 1yumurta, 3çorba kaşığı un,4çorba kaşığı şeker,1paket labne peyniri(200gr).Kekik ıslatmak için;1sb .kadar ılık su,1yk.nescafe,1yk.şeker.Yumurtaları 1fiske tuz ve şekerle çırpıyoruz. Un kabartma tozu vanilya kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz. Yağlanmış küçük borcam ya da kelepçeli kalıba döküp170derecede pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Süt ,yumurta,şekerve unu muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Soğuyunca labneyi katıp çırpıyoruz.Pandispanyamızı ortadan ikiye kesiyoruz iki parçayıda şekerli kahve ile ıslatıyoruz.Kremanın yarısını alt dilime sürüyoruz. Diğer dilimi üzerine koyup kremanın kalanını üzerine sürüyoruz. Buzdolabında birkaç saat bekletip üzerine kakao serpiyoruz dilimleyip servis ediyoruz.
0 Yorumlar