Beyti Kebab
600 gram kıyma
1 tane büyük soğan
5 dış sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
3 adet yufka
Beyti 2 şekilde yapılıyor bazıları köfteyi pişirip sarar onu da yapıyorum fakat ben daha pratik oldugunu dusundugum icin genellikle pişirmeden yapıyorum eğer siz pişirmek isterseniz
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu ilave edip yoğurun ve uzun şeritler halinde kofteler yapın yaklaşık 10 cm kadar yapıp fırın tepsisine dizerek 185 dercede 12 _ 13 dakika pişirin köfte pişerken yanına biber ve domates te koyup pisirebilirsiniz beytinizi ikram ederken yanına koyabilirsiniz.
Sosu için
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Eğer koyu kıvamlı olursa 2 yada 3 yemek kaşığı su ilave edin.
Isteğe bağlı 1 çay kaşığı kuru nane(konulmasa da olur)
Ve sunum için yoğurt
Sararken yufkaya sürmek için
50 gram eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Iç malzemesi için bütün malzemeleri isterseniz soğanın suyunu sıkın ve güzelce yoğurun.daha sonra yufkaları ortadan ikiye kesin ve her tarafına firca ile yağ sürün kesilen yufkanın düz olan kısmına kıyma harcından yada pişirdiğiniz köftelerden şerit halinde koyun kenarlarını içe doğru katlayıp sıkıca rulo sarın yaklaşık 3 parmak kalınlığında ister düz ister verev(çapraz) şeklinde kesin yan olacak şekilde tepsiye dizin kalan yağ karışımını üstüne sürün ısıtılmış 180 dercede yaklaşık 10 yada 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin sos tavasında tereyağı eritin sıvı yağı da ekleyip salçayı ilave edin fokurdayana kadar biraz pişirin kıvam koyu gelirse 2 _ 3 yemek kaşığı su ilave edin isteğe bağlı kuru naneyi de döküp 1 taşım kaynatın pişen beytileri servis tabağına alın uzerine sosu gezdirin kenarina ya da ortasına yoğurt koyun maydonoz ile susleyin afiyet olsun
👉az yağlı olsun istiyorsanız yufkaları yağmalayabilirsiniz.
0 Yorumlar