BEZELYE YEMEĞİ
500 gram bezelye(tazesini bulamadigimdan Ben konserve kullaniyorum)
300 gram kuşbaşı et
1 tane büyük boy havuç
1 tane patates
1 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
2 dış sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
1 yada 1,5 su bardağı sıcak su
Etleri yıkayıp tencereye aldıktan sonra suyunu çekene kadar bekliyorum sonra yağ döküp 10 dk kadar kavuruyorum havuç soğan ve biberleri ilave edip kavurma işlemine devam ediyorum(cok fazla kavurmayın)sarımsak ile salçayı ekleyip 1 _2 dakika sonra suyu döküp kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatıyorum patatesleri bezelyeyi tuz ve baharatlari ilave edip kısık ateşte bir 10 dakika daha piştikten sonra altını kapatıyorum...
0 Yorumlar