Reklam

Aşure

Sponsorlu Bağlantılar





















Aşure

4 su bardağı aşurelik buğday
3 su bardağı nohut
3 su bardağı kuru fasülye
Bir gün önceden ıslatıp bir gece bekletiyorum sabah suyunu süzüp bir kaç defa yıkadıktan sonrada üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip düduklude pisiriyorum.(25 dakikada pisti bu defa)
Genis tencereye alıp üzerine
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
5 _ 6 tane karanfil ekleyip kaynatmaya devam ediyorum ve ıslatıp süzdügum kuru incir kayısı ve üzümleri ekliyorum.. 1.5 su bardağı kuru üzüm
1.5 2 su bardağı kuru siyah üzüm(antep karası)
1 su bardağından 2 parmak az kuş üzüm
20 tane kadar kuru incir
20 tane kadar kuru kayısı istediğim büyüklükte doğrayıp sıcak suda 15 dk bekletip siyah suyunu süzüyorum
6 su bardağı bardağı şeker ilave edip 5 dk daha kaynatiyorum(damak tadına göre şeker azaltıp coğaltılabilir) ve en son
1 yemek kaşığı toz tarçın
200 gram fındık
200 gram badem ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatıyorum..
Nar ve cevizle süsleyip ikram ediyorum... Komşularım çok beğendi yiyenlere afiyet olsun 😉
Sponsorlu Bağlantılar

Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek

Yorum Gönder

0 Yorumlar