DOLGULU PATLICAN TURSUSU
(2 litrelik şişe için);
Yeterli miktarda palıcan (uzun ise patlıcanları ikiye bölün)
Bir büyük kase lahana (ince kıyılmış)
2 adet kırmızı kapya biber (ince kıyılmış)
1 adet yesil biber ( ince kıyılmış)
12-14 diş sarımsak (küçük doğranmış)
Kereviz sapı
3 su bardağı sirke ve 1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kayatuzu
Yapılışı: Kaynayan suda patlıcanları 5 dk. Haşlayın. Çok erimesin.
Haşlanmış patlıcanlari karniyarik yapar gibi; Lahana, biber ve sarımsak harcını içerisine doldurup haşlanmış kereviz sapları ile bağlayın. Şişeye güzelce diziyoruz. Sirke,su ve tuz karışımını üzerine dolduruyoruz. Kapağını iyice kapatıyoruz. 3 hafta bekliyoruz.
0 Yorumlar