LOKUMLU KURABIYE
Yarım paket margarin (eritilmiş)
1 cay bardagı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat (tepeleme)
Yarım limon
Güllü lokum
Pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Yapılışı: Margarin, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın. Karbonatı ilave edin. Üzerine limonu sıkın. Alabildiği kadar un ilave edin. Kulak memesi kıvamında olacak.
İnce uzun lokumları 5 parçaya bölün.
Hamurdan fındık büyuklüğünde parc alıp elinizle açtırın. Ortasına lokumu koyup kapatın ve iki avcunuzun arasında yuvarlayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında altları kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine çay süzgüsü ile pudra şekeri ilave edin.
0 Yorumlar